Boeken

Seks, Macht & Misbruik

In november 2017 onthulde journalist Frank Waals met een reeks spraakmakende publicaties in o.a. Nieuwe Revu en De Telegraaf het machtsmisbruik van Job Gosschalk, Karst van der Meulen en deed hij grootschalig onderzoek naar de jarenlange dubieuze praktijken van Kemna Casting. Het leidde uiteindelijk tot de val van het bedrijf in haar oude vorm. In dit boek een kijke in de keuken bij de totstandkoming van deze publicaties en de sfeer bij de gewonnen rechtszaak. Hersenspecialisten en psychologen verklaren het gedrag van machtsmisbruikers en zedendelinquenten, artiesten en slachtoffers uit de zorg, sport horeca en entertainment brengen nieuwe feiten aan het licht.

> BESTELLEN

 

My Fellow Americans

Maandenlang voerden Hillary Clinton en Donald Trump een felle strijd in de hardste verbale verkiezingen aller tijden. Inzet: The Oval Office en het presidentschap van Amerika. Welke rol speelde wie en waarom brak er voor het eerst onrust uit in de democratische en republikeinse partij? De muur van Trump, de e-mails van Clinton en het gesjoemel achter de schermen bij de conventies. De spannende race om het Witte Huis met alle feiten, alle cijfers en een prognose voor de komende jaren. Alles wat je moet weten over de belangrijkste verkiezingen van The United States.

> BESTELLEN

Project Answer

Individualisering en verharding van de maatschappij maken een stormachtige opmars. Waarom slaat de vlam tegenwoordig zo snel in de pan en moet in een discussie onze onze mening er direct met de vuist op tafel (of in het gezicht) ingeramd worden? De grootste ergernissen en belangrijkste nieuwsgebeurtenissen worden onder de loep genomen. Waarom negeert de Russische president Poetin de luide roep van bondgenoten te stoppen met zijn mismanagement in Oekraïne, wat maakt de Koninklijke familie zo bijzonder dat ze een sprookjesleven mogen leiden en waarom zal 5 december nooit meer hetzelfde zal zijn?

> BESTELLEN

Hoe overleef ik MusicalCamp?

Een boek ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van MusicalCamp. Een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij talenten en fanaten de kans krijgen lessen te volgen van de grote namen uit het theatervak. In het boek komen deelnemers, teamleden en gastdocenten aan het woord, waaronder: Ara Halici, Daphne Flint en Ron Link. Daarnaast lees je grote interviews met Tony Neef, Frank Sanders en Jimmy Hutchinson. De grote keur aan foto’s geven een goede indruk. Voor de vaste bezoeker een feest der herkenning, voor de nieuwelingen een aangename ontdekkingsreis.

> BESTELLEN

Vooral doorgaan

Wat doet het met je wanneer je als jonge Engelse tiener de oversteek maakt naar Nederland en in Amsterdam komt te wonen? Gevlucht voor het niet homo kunnen zijn in het Groot-Brittannië van de jaren vijftig, komt Barrie Stevens (11 juni 1944) in Holland tweemaal zijn grote liefde tegen: Leen Jongewaard en Hans Möller. Als danser, acteur en choreograaf bestormt hij met producties als Heerlijk Duurt Het Langst en Ja Zuster, Nee Zuster de poldershowbizz. Zijn gevleugelde uitspraak ‘Vooral doorgaan’, als jurylid in de Soundmixshow, zal niemand ooit nog vergeten.

> BESTELLEN

Het genootschap van Mendacium

Zeven wereldleiders vormen samen het Geheim Genootschap Mendacium dat eens in de 150 jaar bijeenkomt. Ze zijn uitverkoren om de tijdcapsule van hun voorgangers te openen en daarna het lot van de wereld, de mensheid en zichzelf te bepalen. Ook moeten ze een manuscript opstellen voor hun opvolgers in de verre toekomst. De vraag is of deze zeven ego’s hun persoonlijke wensen (ze vertegenwoordigen ook de zeven hoofdzonden) opzij kunnen zetten. Het verhaal van deze psychologische thriller is opgebouwd uit de fantasie van Bartho Braat, Maureen du Toit, Johnny Kraaijkamp, Pamela Teves, Edwin Rutten, Henny Huisman en Catherine Keyl.

> BESTELLEN

Musicalmania

De musical is razend populair in Nederland. Frank Waals sprak met musicalartiesten, choreografen, regisseurs en de twee grootste musicalproducenten van ons land: Joop van den Ende en Albert Verlinde. Ze vertellen over de druk van het presteren, het voorbereiden op een auditie, afwijzingen, de vreugde bij het krijgen van een rol, respect en irritatie over bekende collega-acteurs. De prachtige fotografie, speciaal geschoten voor het boek door Jean-Michel van Braak en Frank Peters, maken Musicalmania tot het ultieme cadeau voor elke musicalfan.

> BESTELLEN