Project Answer

Project Answer CoverIndividualisering en verharding van de maatschappij maken een stormachtige opmars. Waarom slaat de vlam tegenwoordig zo snel in de pan en moet in een discussie onze mening er direct met de vuist op tafel (of in het gezicht) ingeramd worden? Heeft iemand daar een antwoord op?

Bestellen
Bestel in onze webshop

Het Boek
In Project Answer neemt journalist Frank Waals op nuchtere wijze de grootste ergernissen en belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de afgelopen jaren onder de loep. Waarom negeert de Russische president Poetin de luide roep van bondgenoten te stoppen met zijn mismanagement in Oekraïne en gelijke rechten voor homo’s? En wat maakt de Koninklijke familie zo bijzonder dat ze, op onze kosten, nog steeds een sprookjesleven mogen leiden in een tijd dat deze toch echt niet meer bestaan? Of wat te denken van de Zwarte Pietendiscussie waardoor 5 december nooit meer hetzelfde zal zijn? Wat hebben de agressie en het gedachtegoed van (nieuwe) immigranten hierbij met elkaar te maken?

In de sport- en entertainmentbranche is waanzin ook niet van de lucht, want wie beslist dat roofovervallen en mishandelingen de voorpagina’s niet halen, maar een onbenullig incident met Justin Bieber wel? En wat bezielt gillende tienermeisjes het ondergoed van One Direction van een wasrek te stelen? Hoe is het mogelijk dat een land als Brazilië, met al z’n armoede en vervuiling, zowel het WK Voetbal als de Olympische Zomerspelen krijgt toegewezen en hoe gaat Oranje om met succes de ene en drama de andere dag?

Met speciale aandacht voor Amerika. De bizarre gebruiken van haar inwoners, politiek incorrecte reacties op het geweld van terreurgroep IS, het theaterspel rondom presidentverkiezingen en een handvol geheimen uit The White House. Aan het woord komen deskundigen als Erik Mouthaan, Michiel Vos en Charles Groenhuijzen die special zijn gesproken voor deze uitgave.

Tony Neef ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Frank Waals

Tony Neef, Frank Waals 02 (Musicalsites - Mariska Steenbergen)Boekpresentatie Project Answer