Vooral Doorgaan

Wat doet het met je wanneer je als jonge Engelse tiener de oversteek maakt naar Nederland en in Amsterdam komt te wonen? Gevlucht voor het niet homo kunnen zijn in het Groot-Brittannië van de jaren vijftig, komt Barrie Stevens (11 juni 1944) in Holland tweemaal zijn grote liefde tegen: Leen Jongewaard en Hans Möller. Als danser, acteur en choreograaf bestormt hij met producties als Heerlijk Duurt Het Langst en Ja Zuster, Nee Zuster de poldershowbizz. Met als ultiem hoogtepunt zijn gevleugelde uitspraak ‘Vooral doorgaan’ als jurylis in de Soundmixshow, die hem nog tot ver na zijn dood zal kenmerken.

> BESTEL HIER <

In zijn biografie Vooral Doorgaan spreekt de nog immer met een flink Brits accent sprekende Barrie Stevens voor het eerst openhartig over anderen en zichzelf. Als een man van uitersten worstelt hij tot op de dag van vandaag met zijn vele emoties en de manier waarop het publiek en vrienden tegen hem aankijken. Tevens praat hij over de dood, die hem meer dan eens pijnlijk voor was, maar waar hij zelf aan wist te ontkomen. Natuurlijk spreekt hij ook over alle persoonlijke successen en zijn duidelijke hand die, via het talent van morgen, nog steeds zichtbaar is in de theaters. Een portret van de perfectionistische zeventiger Barrie Stevens, met al zijn nukken. Met bijdragen en foto’s van onder anderen: Mies Bouwman • Henny Huisman • Willeke Alberti • Johnny Kraaijkamp • Albert Verlinde • Pamela Teves • Lee Towers De biografie van Barrie Stevens, ‘Vooral doorgaan’, werd op 11 april 2013 in Koninklijk Theater Carré gepresenteerd. Onder het toeziend oog van collega’s uit het vak, waaronder: André van Duin, Frank Sanders en Nelly Frijda.

Tim Wes, Albert Verlinde, Willeke Alberti, Barrie Stevens, Henny Huisman, Frank Waals en Peter van der Vorst

Tim Wes, Albert Verlinde, Willeke Alberti, Barrie Stevens, Henny Huisman, Frank Waals en Peter van der Vorst

KONINGIN BEDANKT BARRIE STEVENS PERSOONLIJKE BRIEF  Aftredend koningin Beatrix heeft Barrie Stevens bedankt voor zijn 'warme woorden' aan haar. Zo bleek uit de persoonlijke brief van de Majesteit aan Barrie, die zijn biograaf Frank Waals zojuist voorlas tijdens de presentatie van de biografie 'Vooral Doorgaan' in Theater Carré.  Waals schreef de koningin op haar verjaardag aan en ontving enkele weken later een antwoord. Dit alles in het geheim en daarmee vandaag dus tot verrassing van Barrie Stevens. De choreograaf was niet op de hoogte van het feit dat Hare Majesteit kennis had genomen van zijn voorwoord, waarmee hij het boek aan haar opdraagt. Beatrix zegt in de brief er met belangstelling kennis van te hebben genomen en hem hartelijk dank te willen zeggen voor zijn 'warme woorden'. Tevens wenst ze hem een feestelijke viering toe tijdens de boek-uitreiking, vandaag in Carré. Hierbij speechen ook collega's uit het vak, zoals: Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Henny Huisman en Willeke Alberti.

KONINGIN BEDANKT BARRIE STEVENS PERSOONLIJKE BRIEF Aftredend koningin Beatrix heeft Barrie Stevens bedankt voor zijn 'warme woorden' aan haar. Zo bleek uit de persoonlijke brief van de Majesteit aan Barrie, die zijn biograaf Frank Waals zojuist voorlas tijdens de presentatie van de biografie 'Vooral Doorgaan' in Theater Carré. Waals schreef de koningin op haar verjaardag aan en ontving enkele weken later een antwoord. Dit alles in het geheim en daarmee vandaag dus tot verrassing van Barrie Stevens. De choreograaf was niet op de hoogte van het feit dat Hare Majesteit kennis had genomen van zijn voorwoord, waarmee hij het boek aan haar opdraagt. Beatrix zegt in de brief er met belangstelling kennis van te hebben genomen en hem hartelijk dank te willen zeggen voor zijn 'warme woorden'. Tevens wenst ze hem een feestelijke viering toe tijdens de boek-uitreiking, vandaag in Carré. Hierbij speechen ook collega's uit het vak, zoals: Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Henny Huisman en Willeke Alberti.